Om Madhurima Rigtrup

 
Madhurima er underviser, spirituel vejleder og forfatter til bogen Det intelligente hjerte. Gennem tredive år har hun inspireret mennesker i ind- og udland til at opdage hjertets og bevidsthedens dybere dimensioner, og til at integrere den vågne væren i kroppen som fundament for den konkrete udfoldelse af levende nærvær og øget kærlighed mellem mennesker.

Karakteristisk for hendes arbejde er den direkte tilgang, der lader alle forestillinger om mål i fremtiden falde bort, og i stedet siger fuldt ja til ens oplevelse i nu'et. Essensen i arbejdet er at skabe rum for den iboende frihed der vågner i kærligheden til det inderste. Med ståsted i det man inderst ved af, inviteres de områder der før var bortvendt ind i den levende strøm, så en dybere embodiment kan finde sted.

I juni 2013 etablerede Madhurima, sammen med en gruppe mennesker der er tæt forbundet med hendes arbejde, Center for Conscious Heart. Det smukke sted i hjertet af København var i tre et halvt år rammen om en kollektiv modningsproces. Essensen af Conscious Heart er gået på vingerne og lever videre i det frie fællesskab af mennesker der fortsat mødes i en fælles dedikation til hjertets opvågnen. Man kan læse mere om dette under SENESTE NYT.

Madhurimas spirituelle baggrund er primært hendes mangeårige rejse med Osho, og senere mødet med Jes Bertelsen. Gennem årene har hun herudover været inspireret af Faisal Muqaddam, A. H. Almaas, og John de Ruiter.

Hendes uddannelsesmæssige baggrund er cand. mag. fra Århus Universitet, hovedfag i musik, med studier i musiks virkning på krop og psyke. Desuden er hun uddannet psykoterapeut MPF. Endvidere har hun i en årrække holdt kurser i coaching og lederudvikling på virksomheder i Skandinavien.